Årets gang

Årets gang


I stentevang børnehave og vuggestue værdsætter vi vores gamle traditioner, men også nye da vi altid har plads til forandringer. Disse traditioner kan I læse om herunder:


Februar

Kyndelmisse: Vi fejrer at vinteren er halvvejs, og lyset er på vej tilbage. Der laves lanterner, og holdes pandekagefest

Fastelavn: Vi klipper klistrer, slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller.


Marts

Påske: Klippe klistrer og maler påskeæg til byens torv som vi sammen med børnene hænger op.

Afsked med de ældste børnehavebørn (trolde): Inden de ældste børn starter i skole, holder vi afslutning i børnehaven.


April

Plante køkkenhaven: Vi sår, lægger og planter sammen med børnene forskellige grøntsager og blomster der senere skal bruges i vores høstuger.


Maj

Bedsteforældredag: Alle børnehavebørns bedsteforældre bliver inviteret til nogle hyggelige timer sammen med deres barnebarn. Det grønne flag hejses, og der vil være forskellige aktiviteter.


Juni

Fællestur: Alle børnehavebørn og de ældste vuggestuebørn tager på den årlige fællestur ud af huset. Vi kører med bus til Nyborg strand, hvor vi har adgang til legeplads, dyr, natur og strand. 

Sankthans: Vi griller pølser, brød og brænder bål. 


August

Sommerfest: Sidste lørdag i august afholdes der sommerfest for alle Stentevang vuggestue og børnehavens børn, forældre og søskende. Her vil der blandt andet være kagekonkurrence, fælles frokost og hygge på legepladsen.


September

Naturens uge: Ny tradition, mere info kommer. 

Høst: I disse uger har vi forskellige aktiviteter hvor vi blandt andet sylter rødbeder, laver hyldeblomst saft, presser æblemost og laver mad over bål.


Oktober

Halloween: Vi laver græskar, spiser græskarsuppe og forvandler lysthuset til et spøgelseshus hvor vi udfordrer børnenes nysgerrig, mod og sanser.


December

Juletræsfest: Første fredag i december afholder vi udendørs juletræsfest og de ældste(troldene) går Lucia. 

Julefrokost: Vi holder julefrokost for børnene.